Atlashvirvelen bærer hodet vårt, men er tilsynelatende feilstilt hos de fleste mennesker!

Skjevstilling mellom Atlas og kraniet fører til andre skjevheter i kroppen, og kroppen kompenserer for dette etter beste evne. Redusert passasje for hovedledningen mellom hjernen og kroppen kan føre til forskjellige symptomer.

Sentralnervesystem, blodkar, spinalvæske, m.m. passerer gjennom åpningen i Atlas og hodeskallen. Blir åpningen innsnevret, kan den interne kommunikasjonen i kroppen bli mer eller mindre forstyrret. Hodepine, migrene, mage-/tarmplager, nerveplager, blodtrykksproblemer, svimmelhet, kvalme, øyeplager, dårlig konsentrasjon, lite energi, ADHD, dårlig søvn m.m. er typiske virkninger av dette. Nyfødte kan slite med kolikk, KISS-syndrom, hoftedysplasi og diverse skjevheter i kroppen av samme grunn.


Skjevstilling mellom Atlas og kraniet fører til andre skjevheter i kroppen

Atlasfeilstilling gir en tilsynelatende benlengdeforskjell samt feilstillinger i bekken og hofte. Plager med nakke, skuldre, armer, rygg, bekken, hofte, knær, føtter og kjeve kan også være et resultat av dette.

Atlas (C1) i korrekt stilling vil gi andre behandlingsformer en vesentlig bedre effekt.

Kroppens beskyttelsesreaksjon mot feilstillinger i ledd er statiske muskelspenninger, som over tid kan føre til alvorlige muskelplager.

Kroppen er et meget avansert selvhelbredende system, og med Atlas i korrekt stilling vil hver kropp på sin måte og i sitt tempo helbrede og balansere seg selv.

Atlaskorrigering Engelheart® er en veldig varsom manuell teknikk som kan utføres på alle, fra nyfødte til gamle. Lett massasje på spesielle punkter i nakken hjelper Atlas i riktig posisjon. Behandlingen er et grunnleggende forebyggende tiltak og innebærer ingen risiko.

Virveldyr som hester, hunder og katter kan også ha nytte av denne behandlingsformen.

Konsultasjonen begynner med en orientering om behandlingen, og det registreres nødvendige opplysninger om kunden. En enkel undersøkelse viser om Atlas er feilstilt og behandlingen foretas.Etterkontroll er inkludert i behandlingen.

Reaksjoner i form av trøtthet, stølhet eller at gamle symptomer hilser på igjen er vanlige.

Massasje og andre typer behandlinger kan hjelpe kroppen til å komme raskere i balanse når Atlas er korrigert.